Please or to access all these features

Paid childcare

Discuss everything related to paid childcare here, including childminders, nannies, nurseries and au pairs.

CM Club: NCMA Contracts and statutory public holidays

52 replies

sofewbraincellsleft · 17/10/2009 11:23

Does anyone else use the NCMA Contracts?

Have you noticed on the new ones section 16 where it states that you cannot charge fees for sph if the service is not available?

I am absolutely livid. Was doing a new contract for a parent and noticed this; I do not remember being informed of this change by NCMA, anyone else been informed or noticed this change in their NCMA handbook?

I am not sure if I can write in the 'additional notes section' that I do charge for sph even though the service is not available. As NCMA state the above in section 16, just not sure.

Any ideas how I can get around this apart from not using their contracts?

OP posts:
Are your children’s vaccines up to date?
nbee84 · 17/10/2009 11:27

Gets me popcorn - think this one is going to get interesting

You are self employed - why should you be charging for a service that is not available?

Katymac · 17/10/2009 11:27

Increase your rates?

8 Bank holidays
assume 10 hr days

so £240 a year (@£3 an hr)
Divided by 52 divided by 5 adds about 92p a day to your charges

So adjust accordingly