We rely on advertising to keep the lights on.

Please consider adding us to your whitelist.

loader

Talk

Advanced search

Would you like to be a member of our research panel? Join here - there's (nearly) always a great incentive offered for your views.

Confused :/

(3 Posts)
Lilypad15 Thu 24-Nov-16 14:32:54

Apologies if this is in the wrong place!

I have the implant and have done since April 2015. I bled every day for the first 5/6 months but it eventually settled and instead, around the first week of every month I would get a very light bleed or spotting (usually brown blood) which lasts around 3/4 days. This has become the norm for me for almost a year but then last month I had nothing. No bleeding, no spotting. I had terrible cramps which I rarely get with my usual light bleed/spotting. I kept waiting for the bleeding to start but it never came. At the start of this month, it didn't come either however I started getting sore tender breasts. I had this once before when I was younger and the dr said it was a hormonal thing linked to my periods so I figured, right well this is definitely a sign I'm going to have a period this week (even though sore boobs haven't been a side effect for me for about 4/5 years.) The bleeding never started So I took a pregnancy test. Negative.

Fast forward to this week. My boobs are still a bit tender, not as sore but now they feel more heavy all over as well as the tenderness I was getting on the sides previously. I still had no period however I had had a tiny bit of pink spotting at the weekend which lasted about half a day. Then all of a sudden on Tuesday, I bled. It was bright red (usually my bleeding/spotting is dark red/brown) it was quite a significant amount as well, it was still light but in terms of the "periods" I've had the last year or so, it was quite heavy. Enough that I felt it running down my leg and had to scramble in my bag in the middle of work for a tampon. It lasted maybe a couple of hours, had a tiny bit of brown blood the day after. Now nothing. But I'm still having pregnancy symptoms. Tender, heavy boobs, nausea in the mornings, loss of appetite, tiredness. So I took one more pregnancy test today and it was negative again.

I'm so confused! I know that all of the above symptoms are also symptoms of PMS but what I find odd is that since my implant settled down, I've had no PMS symptoms and I've been regular as hell with my spotting. To go from that to having all of these symptoms combined with the missed period and bad cramps last month to a 2 week late period that was heavier than normal and lasted only a few hours/a day at best, I'm wondering what is wrong with me! I know the implant isn't 100% effective but I think it's meant to be pretty darn effective and I feel like there's no way I could be pregnant especially seeing as I've had two negative pregnancy tests.

If any of you are still with me, have you experienced anything similar? If so, what did it turn out to be? Were you pregnant and the HPT just didn't pick up on it? I'm worrying in case there's something actually wrong with me!

MouseLove Thu 24-Nov-16 18:28:28

It doesn't sound like you're pregnant. But it sounds like the contraception could be having a reaction with your body. Get yourself to a GP. Good luck. X

Holz657 Thu 24-Nov-16 18:35:53

I had the exact same with the implant. Ended up getting it out 2 years early. First 3 years on it were bliss, then bam! Second one was the devil. Ruined my mood, my skin, and basically my life. Speak to your doc x

Join the discussion

Join the discussion

Registering is free, easy, and means you can join in the discussion, get discounts, win prizes and lots more.

Register now