Talk

Advanced search

Swedish in Hertfordshire

(8 Posts)
TheGreatGatsby Tue 18-Dec-12 07:28:04

Hello, I would love to meet any Swedish speaking mums in Hertfordshire! I have recently become a mum and intend to bring my son up bilingually. Anyone else doing the same?

skratta Sun 30-Dec-12 00:53:54

Hej!

Sorry, not in Hertfordshire sad but am Swedish (come from Swedish Lapland area/Finnish border, but as an adult was in Stockholm, now in USA). Sorry I can't meet up or anything, but PM me if you want.

Skoggy Wed 02-Jan-13 23:42:14

Hej!

Sadly I'm not in Hertfordshire (but have family there and I'm from a neighbouring county originally) but I just wanted to say that I hope you find some Swedish speaking Mums nearby. I've just come back to the UK after living in Sweden for the last 4 years with my Sambo. We have 2 daughters (Felicia is 18mo and Isabel is nearly 2mo) and they are being raised bilingual. There are any Swedish speakers around us in Newcastle so my Sambo is having to do it all himself, with some help and reinforcement from me (my Swedish isn't great but it is good enough to help smile.

PM me if you ever want to chat about anything. smile

Lycka till!

NoRoomForMeInMyBed Thu 10-Jan-13 14:41:17

Hej! Jag bor i Windsor och har 3 barn, 4,2 och 8 månader. Skicka ett PM om du vill!smile jag är mammaledig till i sommar. Jag pratar svenska med barnen, de förstår allt men är mycket tveksamma till att prata svenska tillbaka..grr.

NoRoomForMeInMyBed Wed 23-Jan-13 17:22:17

Jag har rensat i barnens DVD låda och listat ett par dubletter på ebay idag med svenskt tal, perfekt för barnen. Sök på ebay under disney dvd swedish så kommer de upp. Eller pm mig så skickar jag länk.

SwedishKaz Thu 31-Jan-13 14:48:06

Hej. Jag bor inte i Hertfordshire, men i Walthamstow (inte så långt ifrån). Var i Hertfordshire bor ni?
Jag har en son på 5 år. Jag pratade bara svenska med honom de första 2 åren, men sedan när han började dagis så svarade han mig bara på engelska, och då blev det svårare. Jag försöker att prata svenska så mycket som möjligt, men det är inte lätt. Speciellt när jag och maken pratar engelska hemma, och språket runtomkring är engelska.
Det vore jätteskoj att ha en Svensk barn/föräldra träff, så barnen fick höra mer svenska.
Min son pratar svenska med mina släktingar men inte med mig!

calypsosmama Tue 12-Feb-13 10:15:27

Hej Jag bor heller inte i Hertfordshire, låter fint, men i södra London (SE20) och har 3 barn 6,3 och snart 1, med min DS 6 år så pratade jag exlklusivt Svenska när jag var med honom jag jobbar deltid och han pratar flytande Svenska som blir bättre och utvecklas när han besöker släkten i Sverige, men eftersom han endast pratar med mig har han nu stannat lite i utvecklingen känns det som, och han väljer ofta att tilltala mig på Engelska särskilt efter en skoldag eller playdate med Eng talande kompis. Jag är kluven, eftersom jag vill hjälpa honom att smälta in i skolan och hjälpa honom med Engelskan så svarar jag i vissa fall på Engelska men det känns inte rätt och jag känner mig lite avskuren emotionellt när jag inte pratar mitt modersmål med mitt barn. Jag hoppas jag kan börja någon form av formell Svensk inlärning med honom men eftersom skolarbetet redan tar upp så mycket tid och diverse aktiviteter inklusive pappans Italienska språk som han studerar 1h/v, så känns det som det skulle vara för mycket även med Svenska inlärning, jag har kollat lite på andra bilingual threads här på MN och läst att endel säger att det är bra att etablera majoritets språket först och sen kommer minoritets språkets grammatik lättare efteråt, nu är ju Engelskan ganska nära Svenskan så hoppas det kan gå. Men eftersom Svenska är ett relativt litet språk så finns inte så mycket kurser etc tillhanda, men att samla ihop ett gäng intresserade förädrar i lokala området är definitivt en början, lycka till och informera gärna om hur det går! Jag har en facebook grupp för Skandinaviska föräldrar runt mitt område sprid gärna, eller kom och hälsa på... på studiebesök, (har nyss fått kontakt med Svenska som homeschoolar och kanske kan tipsa om det.) länk till FB grupp Scandic Parents in and around SE19, SE20, SE26,: https://www.facebook.com/groups/139991962828287/

Nikki2013 Thu 14-Feb-13 11:32:50

Hi, where in Hertfordshire do you live? I live in North Finchley which is not too far away. I have a 2 year old who I speak Swedish to, I grew up in Sweden and may go back one day so I want my son to know the language well.
I would love for my kid to have more exposure to Swedish so if we're not too far away from each other we could meet!

Nikki

Join the discussion

Join the discussion

Registering is free, easy, and means you can join in the discussion, get discounts, win prizes and lots more.

Register now