Talk

how do you wrk out a daily rate from annual salary

(5 Posts)
TracyK Thu 20-Jan-05 20:11:39

from memory I divide annual by either 240 or 260?

Hulababy Thu 20-Jan-05 20:13:46

I guess it is annual salary minus (365-weekends - bank holidays)

Flexible Jobs

zebra Thu 20-Jan-05 20:21:33

52*2=104 weekend days in a year.
supose 20 days holiday entitlement
& eight bank holidays
So 365-104-20-8=233.

261 or 233, then, depending on how you want to count the holidays!

jampots Thu 20-Jan-05 20:40:36

annual salary divided by 52 (weeks) divided again by the amount of days you work in that week.

Eg. 10,000 divided by 52 = £192.30 per week

If you worked 3 days per week your daily rate would be: £192.30 divided by 3 = £64.10

If you worked 5 days per week your daily rate would be: £38.46

Sponge Thu 10-Feb-05 12:32:44

Basic calculation is annual salary/260 (i.e. 52 weeks x 5 days) if you're full time employed as you're paid for bank hols, holiday allowance etc.

Join the discussion

Registering is free, easy, and means you can join in the discussion, watch threads, get discounts, win prizes and lots more.