I do mine Jan-Dec and like ActiveC said but with hols and bank hols taken off.
So if it was me, if they were starting tomorrow, this year I'd be charging:
£4.25 x 9hr = £38.25 per week £38.25 x 9 weeks = £344.25 for remainder of the year (if you have any time off between now and end of year, you'd need to deduct that from the number of weeks you're charging for, unless you are paid for your hols) £344.25/2 months = £172.25 per month
Then for 2009 I'd be charging:
£4.25 x 9hr = £38.25 per week £38.25 x 48 weeks (as I have 4 weeks hols UNpaid) = £1836.00 £1836/12 months = £153.00 per month
Now, if the hours are not on a Monday or Friday then bank hols don't have to be included. If they do come on a Monday and/or Friday, you need to think about those days. Will you be charging? If so, will it be normal or double? I personally don't charge for bank hols so I deduct these as if they are extra odd days holiday.
To get this accurate I think you need to calculate costs hourly, by looking at say the entire of 2009 and working out how many hours in total the child will be attending that particular year. Then dividing into 12 chunks. Initially you could charge a deposit, to offset any additional expenses incurred - such as extra hour here and there. Also arranging that payment is made in advance, not in arrears, so should they terminate part-way through a year they are not left owing you too much money. Any extras such as chargeable outings could then be charged on the monthly invoice in arrears, with the parents paying for that separately to the standing order.
I am still confused, Sorry. I hate numbers and maths!
So if they say started tomorrow, How much per week would it be for the rest of the year? I don't want to deduct holiday yet really as I probably won't use all 4 weeks. And I am having a baby in April so will need to give money back for that when the time comes.